Aco Fuga Su Drenaj Sistemi

ACO Fuga drenaj sistemleri yağmur suyu zemin drenajını sağlamak üzere geliştirilmiş, dışarıdan sadece lineer bir açıklık şeklinde görünen drenaj kanalı, izolasyon kilitlemek için süzgeç gövdesi, müdahale kapağı, toplama ünitesi ve yaprak tutucusu bulunan; peyzaj çalışmalarında yeni olanaklar sunan bir drenaj sistemi. Polimer beton kanalın üzerine yerleştirilmiş olan ızgara, yüzey sularının içeri girmesine olanak sağlıyor. Kanallar hem eğimli olarak uygulanabiliyor, hem de hemzemin olacak şekilde üzerine istenilen malzeme (kaldırım taşı gibi) kolayca döşenebiliyor.

Özellikle meydanlar, yaya alanları ve çevre düzenlemelerinde görsel bütünlüğü bozmadan sağlıklı drenaj yapabilmek için geliştirilmiş Fuga drenaj kanalları, uygulandıkları alanlarda neredeyse fark edilmez derecede ince bir hat vasıtası ile hidrolik kapasiteden ödün vermeden yağmur suyu drenajını sağlıyor.

Ürünün tasarım aşamasında dikkat edilen unsurlardan birisi olan görsel bütünlüğü sağlamak adına küçültülmüş ızgara açıklığı, aynı zamanda ürünün kullanım alanları düşünülerek ayakkabı topuklarının ızgara içine girmeyeceği bir genişliğe sahip.

Ayrıca, Fuga açıklığının altında kalan drenaj kanalının farklı zemin yapıları ve montaj yükseklikleri göz önüne alınarak çeşitli boyutlarda üretilmesi sayesinde çok farklı ölçü ve kapasitelerde sistem kurulumu sağlanabiliyor. Polimer beton drenaj kanalının üzerindeki paslanmaz çelik veya galvaniz ızgara sistemi D400 yük sınıfına haiz olup üzerinden araç geçişlerine de imkan sağlıyor.

Temizleme ünitesinin çıkartılıp kanalın tazyikli su ile yıkanması problemsiz olarak temizlik imkanı sunuyor. Kanallar polimer betondan imal edilmiş olup, fuga kısmı paslanmaz çelik veya galvaniz olarak tercih edilebiliyor.

Kullanım Alanları

  • Peyzajın önemli olduğu her projede,
  • Meydanlarda,
  • Yollarda,
  • Bina ön cephelerinde,
  • Yaya yollarında,
  • Bina girişlerinde,
  • Havuz çevrelerinde.