Şule Ertürk Gaucher

Lisansını Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümünde tamamlayan Şule Ertürk Gaucher, lisansının ardından Y.T.Ü. Bilgisayar Destekli Tasarım Bölümü’nde yüksek lisans çalışmalarına başladı.

Paris Ecole Spéciale D’architecture’de Parametrik Tasarım üzerine çalışmalarını devam ettirdi. “Computational Urban Design” konusunda kentsel tasarımı şekillendiren araçları inceleyen bir tez oluşturdu.

Şule Ertürk Gaucher, Türkiye’deki farklı ofis ve ölçeklerde çalıştıktan sonra Ateliers Jean Nouvel ofisinde tasarım departmanında konsept geliştirme ve ileri modelleme üzerine çalıştı. Paris’te kaldığı süre boyunca Ecole Spéciale D’architecture’de Computational Urban Design üzerine dersler verdi. 2012 yılından itibaren Paris ve İstanbul’daki çeşitli okullarda ve mimari ofislerde “Parametric Tools” ve “Advanced Modelling” üzerine çok sayıda workshop düzenledi. Yıldız Teknik Üniversitesi’nde stüdyo derslerinde yürütücü olarak yer aldı. Halen Bahçeşehir Üniversitesi’nde ‘Mimarlıkta Profesyonel Hayatına Geçiş’ konusunda ders vermektedir.

2013 yılından itibaren kurucusu olduğu slasharchitects bünyesinde pek çok ulusal ve uluslararası yarışmalara katılmıştır. 2014 yılında TAK – Kıyı Köşe Yarışmasında birincilik ödülünün ardından 2015 yılında Çanakkale Savaşı Araştırma Merkezi Ulusal Mimari Proje Yarışmasında mansiyon ödülü almıştır. 2017 yılında 38°30° Çiftliği Peynir Fabrikası ile City Scape Awards’da finalist olmuş, IF Design Award, Architizer A+ Award ve WAF (World Architecture Festival) ödülüne layık görülmüştür.Aynı sene Arkitera Genç Mimar Ödülü’nün de sahibi olmuştur.